Nieuwsbrief
T
F

STADT + Dark Star

John Carpenter

1974, 73 min, VSA, taal: Engels, ondertitels: Engels, Blu-ray
i.s.m. Democrazy
i.s.m. Film Fest Gent

Voorstelling:

Fri 28.10 20:00 tot 21:15

ticket: €13,5 in voorverkoop / €15 aan de avondkassa
RESERVEER

Live Track Cinema is een initiatief waarbij KASKcinema, Film Fest Gent en Democrazy pop- en rockmuzikanten uitnodigen om beeld en muziek op een creatieve manier samen te brengen. Muziek én film krijgen een extra dimensie.

STADT heeft een fantastische reputatie: 'Het best bewaarde geheim van Gent', 'de spannendste liveband uit Gent en omstreken'. Hun debuut Kind Of Diversion uit 2013 was een bluesy rockplaat, en meteen een van de beste Belgische platen van dat jaar. Opvolger Escalators kreeg het label krautpop opgekleefd. Een bende muzikale duizendpoten met een creatieve honger.

Voor de film viel de keuze op Dark Star. John Carpenters debuutfilm is een liefdevolle pastiche van het SF-genre en een van de grappigste ruimtereizen die je ooit zal gezien hebben, zonder dat de film afglijdt naar de regelrechte komedie of de gemakzuchtige parodie. De lessen van zijn leermeesters (voornamelijk Howard Hawks) indachtig neemt Carpenter zijn personages en de hachelijke situaties waarin ze verzeild geraken wel degelijk au serieux . Waardoor we als toeschouwer ook meeleven met wat de bemanning van de ‘Dark Star’ allemaal moet doorstaan bij het uitvoeren van hun kordate missie: onstabiele planeten opblazen die de weg belemmeren naar menselijke kolonisering van het heelal.

Carpenter vervaardigde dit universitair project voor de ook al in 1974 belachelijke som van 60.000 dollar; dat is de charmant knullige special effects van Dan O’Bannon (ook de monteur, de scenarist en een van de hoofdrolspelers en de latere scenarist van Alien en Total Recall) zeker aan te zien. Maar anderzijds etaleert Carpenter ook vanaf zijn eersteling zijn groot talent om via een briljante en uitgekiende mise-en-scène de evidente technische en materiële beperkingen te overstijgen.

Deuren openen om 19:30. Reserveren gebeurt via Democrazy.

Kruis STADT + Dark Star aan in je agenda met het Facebook-evenement.

Live Track Cinema wordt ondersteund door Stad Gent.