Nieuwsbrief
T
F

The Wanted 18

Paul Cowan

Amer Shomali

2014, 75 min, Canada, taal: Arabisch, Engels, Hebreeuws, Frans, Engels, digitale file
i.s.m. Broederlijk Delen
i.s.m. KASKlezingen

Voorstelling:

Thu 18.02 20:30 tot 22:30

ticket: €5 (standaard) / €3 (reductie)
RESERVEER

Regisseur Amer Shomali toont in zijn filmdebuut het vreedzame verzet van Palestijnen tegen de Israëlische bezetting. Dit verzet kreeg gestalte tijdens de eerste Intifada (1987-1993). Zo weigerden de inwoners van het Palestijnse dorp Beit Sahour belastingen aan Israël te betalen en zetten ze acties van burgerlijke ongehoorzaamheid op touw. Ze boycotten Israëlische producten en kochten 18 koeien om zuivelproducten te maken. Het verzet van Beit Sahour irriteerde het Israëlische leger mateloos. De koeien werden als een bedreiging voor de veiligheid van Israël bestempeld en moesten bijgevolg verborgen worden.

Toen Amer Shomali een strip las over deze gebeurtenissen, wilde hij er een documentaire over maken en ging hij een samenwerking aan met Paul Cowan. Het tekort aan archiefbeelden losten de regisseurs op via onder meer interviews en nagespeelde scènes. Het resultaat is verrassend en heeft veel weg van een animatiefilm waarin de Palestijnen geen typische rol spelen.

Deze film wordt ingeleid door Brigitte Herremans, beleidsmedewerker Midden-Oosten Broederlijk Delen & Pax Christi Vlaanderen.

RESERVEER HIER JE TICKETS