Nieuwsbrief
T
F

Von Morgens bis Mitternachts

Karlheinz Martin

1920, 65 min, Duitsland, Bluray
i.s.m. Film-Plateau

Voorstelling:

Mon 14.03 20:30 tot 21:35

ticket: €5 (standaard) / €3 (reductie)
RESERVEER

Een stille expressionistische film naar een toneelstuk van Georg Kaiser opgedeeld in vijf aktes. Typisch voor het expressionisme is de gedurfde staging met artificiële decors, uitvergroot acteerwerk, een radicale belichting en allegorische elementen. De film werd kort na Das Kabinett des Dr. Caligari van Robert Wiene uitgebracht en is op stilistisch vlak al even exuberant.

Een bankbediende raakt verwikkeld in een serie fatale gebeurtenissen wanneer een dame een grote hoeveelheid geld wil opnemen. Hij droomt ervan zijn saaie leven achter zich te laten en zich bij de glamoureuze vrouw te voegen. Bovendien raakt hij geobsedeerd door de verschijning van een meisje die hij beschouwt als een verpersoonlijking van de dood. Von Morgens bis Mitternacht geldt vandaag als een klassieker die indertijd onderschat werd, maar op ongeziene wijze de theatraliteit van de Weimarcinema illustreert.

In samenwerking met Film-Plateau en met live muzikale begeleiding van Zacht Geweld o.l.v. Patrick Viaene.RESERVEER HIER JE TICKETS