Nieuwsbrief
T
F
Thu 07.01 - 20:30

Blue is the Warmest Colour

Abdellatif Kechiche, Frankrijk, 2013, 187'

ticket: Gratis

RESERVEERKASKcinema Strikes Back zet ook in 2021 haar cinefiele streken verder. Ditmaal pakken we uit met een nieuwe reeks vertoningen waar zes filmfans en programmatie-adepten de controlekamer van KASKcinema kapen en elke week een film delen die hun diep beroerd heeft. Houd u dus vast aan uw zitgerij voor een eclectisch doch elegant samengesteld programma vol professioneel gefilmde liefdesverklaringen en welgekende of vergeten filmparels.

De bingomolen des noodslots koos als eerste Cato Catteeuw uit. Zij brengt de passionele mijmeringen en het liefdevol gelonk van Blue Is The Warmest Color (2013) uw digitale beeldbuis op. Dit ruimschoots drie uur durend lesbisch liefdesepos werd bekroond met een Palme d'Or en staat sindsdien in menig hart gegrift. Met een intimistische cameravoering en integere vertolkingen van Adèle Exarchopoulos en Léa Seydoux weet de film als geen ander de highs en lows van een coup de foudre te evoceren.

Tijdens een vooraf opgenomen inleiding leidt Cato u haar home cinema binnen binnen en licht ze toe wat blauw precies zo warm maakt.

Geen Facebook? Geen probleem. Stuur ons een mailtje via kaskcinema@hogent.be en we bezorgen je op de avond zelf een link naar de film.