Nieuwsbrief
T
F
Tue 24.03 - 20:30

Bande à Part (geannuleerd)

Jean-Luc Godard, 1964, 97', 35mm, Nederlands en Frans ondertiteld
i.s.m. Film-Plateau

ticket: geannuleerd

RESERVEERUPDATE: Door de preventieve richtlijnen rond het coronavirus is vanuit de Hogent beslist om alle publieke evenementen van KASK tot aan de paasvakantie te annuleren. Daar vallen ook de vertoningen van KASKcinema onder - even geen film dus. We vinden dit spijtig en vervelend en veel andere dingen, en hopen dat dit uw agenda en uw liefde voor film niet al te veel verstoort.

Na het succes van zijn speelfilmdebuut À bout de souffle (1960) en Le Mépris (1963) maakt de Frans-Zwitserse cineast Jean-Luc Godard Bande à Part. Een experimentele gangsterthriller waarin twee rusteloze Parijse studenten (Sami Frey en Claude Brasseur) hun gedeelde amoureuze interesse (Godards toenmalige levensgezel en muze Anna Karina) overtuigen om een overval te plegen in haar eigen huis. De romantische rivaliteit tussen de twee jonge mannen kent echter zowel komische als tragische gevolgen.

In deze parel van de nouvelle vague-cinema treedt Godard zelf op als off-screenverteller die de gevoelens van zijn personages omschrijft. De vele geïmproviseerde scènes resulteerden in iconische momenten, zoals de Madison Dance-scène in een Parijs café of het moment waarop het avontuurlijke trio het record breekt om zo snel mogelijk door de museumzalen van het Louvre te rennen.

De vertoning wordt ingeleid door Joséphine Vandekerckhove (UGent).

Naast deze avondvertoning zijn er binnen het symposium nog twee middagvertoningen. Op donderdag 19 maart vertonen we om 17.00 de films Unsere Afrikareise (Peter Kubelka, 1966, 13’) en Aphasia (Jelena Juresa, 2019, 80’). Op vrijdag 20 maart vertonen we om 17.00 de films History Lesson (Sarah Vanagt, 2005, 5’), Brutalität in Stein (Alexander Kluge, 1961, 12’), Schatzi (Kurt Kren, 1968, 2’), How Steel Was Tempered (Igor Grubic, 2018, 12’) en Reflecting Memory (Kader Attia, 2016, 48’). Registreer je hier.