Nieuwsbrief
T
F
Wed 06.03 - 20:30

Blonde Venus

Josef von Sternberg, 1932, 94'
35mm, Nederlands en Frans ondertiteld
i.s.m. Kinoautomat

ticket: €5 (standaard) / €3 (reductie)

RESERVEER


Laat je bloed koken en lusten zegevieren, Kinoautomat verleidt je richting de rokerige cabarethallen en zedeloze nachtclubs van pré-code Hollywood.

Blonde Venus is een in hartstocht gedrenkt melodrama en is gekend voor een van Marlene Dietrichs meest vermaarde rollen en vamp-achtige verschijningen. Dietrich vertolkt Helen, een naar de VS geëmigreerde Duitse uitgerust met gouden hart en engelenstem.

Wanneer haar man ernstig ziek wordt probeert ze voor zijn overzeese operatie te betalen door een job als zangeres aan te nemen in een louche herenclub. Haar rol als zwoele nachtegaal maakt haar snel tot object van verlangen van menig welvarend aanzoeker, wat het begin vormt van een tragische liefdesdriehoek met messcherpe randen.

Gastspreker Rachel Gruijters wijdt haar inleiding aan Marlene Dietrich als mens en als mythologische verschijning. Vertrekkende vanuit haar rol als zowel filmmaakster als -liefhebster deconstrueert Rachel het persona van Dietrich en brengt ze tegelijk ook hulde aan de vrouwelijke kracht en het onuitputtelijke charisma van een van oud-Hollywoods meest enigmatische sterren. Aan de hand van haar persoonlijke connectie met de filmster, en haar onderzoek in Dietrichs hoogsteigen archieven, gaat Rachel in dialoog met de actrice en de droombeelden die rond haar zijn opgehangen.

Dit is een film in de reeks Kinoclub, in samenwerking met Kinoautomat.