Nieuwsbrief
T
F
Thu 25.01 - 20:30

Corpo Elétrico

Marcelo Caetano, 2017, 94’, DCP, Portugees gesproken, Nederlands ondertiteld

ticket: €6 (standaard) / €4 (reductie)

RESERVEERIntimiteit is niet alleen de dichte liefde binnen een koppel. Intimiteit kan verspreid worden over minnaars, vrienden, collega’s, familie en vreemden. Dichtheid kent verschillende vormen: een geheim vertellen, iemands hand aanraken in een troostende beweging, oogcontact in een winkelcentrum, dansen en seks en het gesprek nadien.

In het Braziliaanse Corpo Elétrico (of: Body Electric) krijgen we verschillende variaties van intimiteit. We volgen Elias, een jonge en aantrekkelijke homo die in een naai-atelier werkt. Er zijn amper scènes waarin hij alleen is; we zien Elias in een quasi-permanente staat van contact. Zijn omgeving is een warm bed van mensen, divers in status, job, huidskleur en seksuele oriëntatie. Wel delen ze allemaal een emotionele vrijgevigheid en een open blik naar wat liefde betekent. Ze drinken, roken, feesten, praten, werken samen. De scène waarin een groep drag queens, homo’s en hetero’s, vrijgezellen en koppels, de verloving van een man en een vrouw uitbundig vieren, voelt subversief op de zoetst mogelijke manier.

Er zijn amper klassieke conflicten in Corpo Elétrico. Als kijker gaan we mee in de vloeibare gevoelens van de mooi uitgetekende personages, in hun verlangen en hun affecties. Slechts op een paar momenten zien we in een blik van Elias een diepe eenzaamheid, een angst, een verveling, de vraag of de prijs voor dit soort leven betaald zal moeten worden, of hij dit leven binnen tien jaar nog zal kunnen leiden.

Corpo Elétrico is een warmbloedige, kleurrijke film over liefde en intimiteit in moderne tijden.

Deze vertoning is deel van de reeks Please Release Me, in samenwerking met Cinema Zed, Cinema Zuid, Kunstencentrum Buda, The Roxy Theatre en Focus Knack, en gebeurt in aanwezigheid van regisseur Marcelo Caetano.

Meld je aanwezigheid via het Facebook-event.