Nieuwsbrief
T
F
Mon 27.11 - 20:30

Der Himmel Über Berlin (volzet)

Wim Wenders , 1987, 128', Blu-ray, Duits gesproken, Nederlands ondertiteld
i.s.m. Kinoautomat

ticket: €2 / gratis voor abonnees

RESERVEERStreel die harp en spreid je vleugels, vanavond vindt Kinoautomats tweede Kinoclubmoment plaats. We laten het machismo en de mythevorming van het Wilde Westen ver achter ons en zweven gewichtloos voorbij aardse bekommeringen met Der Himmel Über Berlin. In Neue Kino embleem Wim Wenders zijn meest iconische film glijden een paar engelen doorheen de met weemoed gevulde straten van Berlijn. De zielenroerselen van deze onzichtbare observanten en de mensen die hun pad kruisen, zorgen voor een tedere vertelling over grootstedelijke vervreemding en menselijke verlangens.

Joséphine Vandekerckhove vervoegt het engelenkoor en verzorgt een inleiding rond de rol van deze bovenaardse beschermheiligen in laat-moderne kunst. Sinds de middeleeuwen vormen engelen reeds een belangrijke motief in Westerse kunst, maar dergelijke raadselachtige hemelbewoners hebben doorheen de eeuwen vele verschillende incarnaties gekend. In deze korte lezing bekijken we de identiteit van deze gevleugelde figuren in de enigmatische wereld van een aantal moderne kunstenaars en cineasten, alvorens ons onder de beschuttende vleugels te laten nemen van Bruno Ganz en Otto Sander.

Na de film gaan we graag met een drankje in nagesprek.

Bevestig je aanwezigheid via het Facebook-event.

Over Kinoautomat:

Kinoautomat is een cinefiele werkgroep die het helpen floreren van de Gentse filmcultuur tot doel heeft. Naast een online platform voor filmanalyse en een agenda voor alle Gentse filmgerelateerde activiteiten, is Kinoautomat ook een heuse filmclub die op geregelde basis interactieve activiteiten inricht. Een van deze activiteiten is ons maandelijks Kinoclubmoment waar een filmvertoning wordt vergezeld van een korte lezing en een uitleiding.

Iedereen is vrij om een film voor te stellen en een lezing te geven, dit wordt onder andere beslist tijdens de redactievergadering voorafgaand op de voorstelling van 27/11. Cinefiele zielen die het online platform mee van film-gerelateerd werk willen voorzien, filmavonden voor volgend semester willen inrichten of andere soorten cinévenementen uit de grond willen stampen zijn van harte welkom op dit moment van verzameling en verbroedering.

De vergadering gaat van start om 19:00, plaats van samenkomst is de foyer van KASKcinema. Laat ons weten van uw aanwezigheid via het formulier op https://kinoautomat.com/evenementen/

Deze voorstelling is volzet!