Nieuwsbrief
T
F
Wed 29.05 - 21:00

Drunk Night: Mars Attacks!

Tim Burton, 1996, 108’, 35mm
Engels gesproken, Nederlands/Frans ondertiteld

ticket: €6 (standaard) / €4 (reductie)

RESERVEER


Vanavond sluiten we samen ons achtste filmseizoen feestelijk af.

Onlangs hielden we een rondvraag naar welke film jullie graag zien wanneer je (een beetje) dronken bent. Uit de meer dan 100 suggesties (van Daens tot wielerdocumentaires?) maakten we een selectie en lieten jullie op Facebook stemmen. Het werd Tim Burtons wonderlijk groteske sciencefiction-parodie/hommage Mars Attacks!.

Nadat vliegende schotels boven de VS (waar anders?) gesignaleerd zijn, maakt de Amerikaanse president de inschatting dat de marsmannetjes (gecreëerd met de allereerste generatie CGI) in vrede komen. Dat blijkt een grove vergissing.

Mars Attacks! is een speelse variant op de doodserieuze sciencefiction-films van de jaren 50 en 60, zoals The Day the Earth Stood Still and War of the Worlds. In een cartooneske stijl voert Burton de ideologie van de alien-film schaamteloos op de scène: onze honger naar destructie, onze angst voor het ‘buitenaardse’, de overwinning van de mens als centrale figuur. Maar in dit universum is er geen ruimte voor helden. Zelfs de topcast (waaronder Jack Nicholson, Glenn Close, Annette Bening, Sarah Jessica Parker, Natalie Portman, Pierce Brosnan) moet niet rekenen op clementie.

Wees dronken en wees welkom op Drunk Night! Iedereen die een ticket koopt, krijgt alvast een gratis drankje.

Let wel: Drunk Night is een feestelijke avond, geen comateuze. Blaas je aan de kassa meer dan 2 promille, betaal je de dubbele ticketprijs. Hou het ook veilig: zorg voor een bob of een taxi nadien.

De bar is open vanaf 20:00, de film begint om 21:00.

UPDATE: Deze voorstelling is volzet. Wil je toch je kansen wagen: aan de avondkassa, open vanaf 20:00, wordt een wachtlijst aangelegd.