Nieuwsbrief
T
F
Thu 21.01 - 20:30

Equinox Flower

Yasujirô Ozu

ticket: Gratis

RESERVEERKASKcinema Strikes Back blijft online doorgaan met haar cinefiele streken. Ditmaal pakken we uit met een nieuwe reeks vertoningen waar zes filmfans en programmatie-adepten de controlekamer van KASKcinema kapen en elke week een film delen die hun diep beroerd heeft. Houd u dus vast aan uw zitgerij voor een eclectisch doch elegant samengesteld programma vol professioneel gefilmde liefdesverklaringen en welgekende of vergeten filmparels.

Voor de keuze van Kristof Brouwers rollen we de tatami’s uit en laten we de thee zachtjes pruttelen met Equinox Flower (1958). Dit zachtaardig doch diepgravend familieportret is de eerste kleurenfilm van Japans cineast Yasujirô Ozu. In zijn meer dan 35 jaar overbruggende carrière specialiseerde Ozu zich in fijngevoelige dissecties van het Japanse huishouden. Equinox Flower richt zich met luchtige toon en weelderig kleurenpalet op de Japanse huwelijksconventies van de jaren '50. Wanneer de vrijgevochten Setsuko de partnerkeuze van haar vader verzaakt voor haar eigen man ontstaat een clash tussen tijdgeesten en hun bijhorende verwachtingen. Het resultaat is een empathische en oogstrelend mooie kijk op intergenerationele spanningen in een verder moderniserend Japan.

Alvorens we donderdag van start gaan met het staren naar deze bijzonder bloem staat Kristof ons bij met een online inleiding.

Geen Facebook? Geen probleem. Stuur ons een mailtje via kaskcinema@hogent.be en we bezorgen je op de avond zelf een link naar de film.