Nieuwsbrief
T
F
Thu 21.01 - 20:30

Fellini degli spiriti

Anselma dell’Olio, Italië, 2020, 100’, Italiaans gesproken/Engels ondertiteld
i.s.m. Please Release Me

ticket: Gratis

RESERVEERIn 2020 vierden we de honderdste verjaardag van de Italiaanse filmmeester Federico Fellini. In het kader van dit vrolijke verjaardagsjaar realiseerde cineaste Anselma dell’Olio de documentaire Fellini Degli Spiriti.

Dit bijzondere portret van een bijzonder persoon toont Fellini die op zoek is naar de onbewuste en spirituele dimensies van het leven. Aan de hand van clips en interviews ontmoeten we een cineast die het spirituele, mysterieuze en esoterische probeerde te vatten. Fellini ging te rade bij de Jungiaanse psychoanalyse, de tarotkaarten en bij de telepathische en helderziende krachten van zijn vriend Gustavo Rol. Deze kon het onzichtbare zichtbaar maken en zo lukte het Fellini om zijn dromen tot films vervullen.

Deze intieme en mystieke trip met Fellini werd gerealiseerd in samenwerking met het Belgische productiehuis Walking The Dog.

Please Release Me biedt op deze manier nogmaals een alternatieve release voor een onverdiend onverdeelde film. Bekijk Fellini degli spiriti gratis van 18 tot en met 22 januari op www.pleasereleaseme.be.