Nieuwsbrief
T
F
Wed 23.01 - 20:30

Hard Paint

Filipe Matzembacher & Marcio Reolon, 2018, 118’, Portugees gesproken, Nederlands ondertiteld, DCP

ticket: €6 (standaard) / €4 (reductie)

RESERVEER


Pedro woont met zijn zus in de Braziliaanse stad Porto Alegre. Wanneer zij verhuist, doet ze hem beloven om dagelijks het appartement minimum vijf minuten te verlaten. Geen simpele opdracht voor de sociaal angstige Pedro. Liefst blijft hij thuis, met de deur op slot. Het enige kanaal dat hem in staat stelt mensen te ontmoeten is een chatroom. Via zijn webcam toont Pedro zich, onder de naam NeonBoy, in alle kleuren aan de mannen van de buitenwereld.

Hard Paint is een portret van een jonge homo, getroffen door pesterijen, maar zelf niet onschuldig. De stad is een plek waar eenzaamheid en sociale vervreemding op scherp komen staan. We zien schimmen achter gordijnen van appartementsblokken, anonieme passanten op straat. De blik staat centraal in Hard Paint - de dreigende blik van de buitenwereld, de angstvallige blik van Pedro, de lustvolle ogen van zijn online publiek - en de obstakels die we tussen elkaar kunnen zetten.

Deze intieme Braziliaanse film won op het filmfestival van Berlijn de Teddy, de prijs voor beste queer film.

De vertoning is deel van de reeks Please Release Me, een samenwerking tussen Cinema Zed, Cinema Zuid, KASKcinema, Kunstencentrum Buda, The Roxy Theatre en Focus Knack.