Nieuwsbrief
T
F
Wed 06.10 - 20:30

Kinoclub #22: Peaux de Vaches (1989)

Patricia Muzay, Frankrijk, 1989, 90', Engels ondertiteld
i.s.m. Kinoautomat

ticket: €6 (standaard) / €4 (reductie)

RESERVEERZet de tafel en verstop de lucifers, Kinoautomat nodigt je uit voor een familiereünie vol duistere geheimen en gemene bedoelingen.

In Peaux de Vaches probeert Roland na tien jaar gevangenisstraf terug te keren naar zijn familieboerderij. Destijds veroordeeld voor brandstichting staat hij nu roerloos in het leven en is hij op zoek naar iets dat tussen vergiffenis en vergelding zweeft. Bij zijn terugkeer merkt hij echter dat zijn jongere broer zijn positie als gezinshoofd heeft ingenomen en dat het familiebedrijf floreert. Patricia Mazuy levert met Peaux de Vaches een onstuimig melodrama af over giftige bloedbanden. Onderhuidse emoties zwellen aan tot gevaarlijke proporties in deze huis clos waarin rouw en rancune de ruimte vullen. Spil van vele spanningen is de charismatische Sandrine Bonnaire, gewapend met de meest dodelijke blikken van de Franse cinema.

Gastspreker Ruben Demasure poetst met Peaux de Vaches een vergeten parel van de Franse filmgeschiedenis op. Gekneld tussen het nalatenschap van de Nouvelle Vague en de beeldstormers van de cinéma du look, worden de jaren 80 en 90 veelal vergeten. Nochtans kent deze periode haar eigen helden en hielpen enkele figuren, tradities en stijlgrepen nieuwe generaties cineasten kneden.

Deze vertoning wordt ingeleid door Ruben Demasure.