Nieuwsbrief
T
F
Thu 28.02 - 20:30

Leave No Trace

Debra Granik, 2018, 109’
Nederlands ondertiteld, DCP

ticket: €6 (standaard) / €4 (reductie)

RESERVEER


Will, een Irak-veteraan, en zijn jonge tienerdochter Tom wonen al enkele jaren buiten de beschaving in een natuurreservaat in Portland, Oregon. Ze onderhouden een geïsoleerde, quasi-idyllische levensstijl onder invloed van Wills vrees voor sociale interactie. Een post-traumatisch stress-syndroom lijkt hem van een ander soort leven te weerhouden.

Wanneer de sociale diensten het tweetal op het spoor komen wordt de innige verhouding tussen vader en dochter op de proef gesteld.

Net als in haar vorige film Winter’s Bone krijgen we hier opnieuw een genuanceerd portret van vader-dochter liefde waarin de grenzen tussen volhouden en loslaten, en macht en onmacht geëxploreerd worden. In haar specifieke filmstijl balanceert Granik ruw naturalisme met poëtische esthetiek, en besteedt ze bijzonder veel aandacht aan de personages en hun omgevingen.

De vertoning is deel van de reeks Please Release Me, een samenwerking tussen Cinema Zed, Cinema Zuid, KASKcinema, Kunstencentrum Buda, The Roxy Theatre en Focus Knack.

Opgelet: aanvankelijk stond deze film gepland op woensdag 27 februari.