Nieuwsbrief
T
F
Tue 18.12 - 20:30

Nosferatu

FW Murnau, 1922, 94’, Blu-ray
i.s.m. Kinoautomat

ticket: €6 (standaard) / €4 (reductie)

RESERVEERKinoautomat, KASKcinema en Fonkel bundelen de krachten voor een gewaagd geluidsexperiment dat de oren prikkelt en het analytisch vermogen activeert. Gebruikmakende van silent-disco koptelefoon-technologie wordt de canonieke vampierenvertelling Nosferatu vertoond onder begeleiding van drie verschillende soundtracks, met bijhorende kleurtjes.

Murnau’s iconische beelden spreken boekdelen, maar door te wisselen tussen drie afzonderlijke geluidssporen kan de invloed van filmbegeleiding op speelse wijze worden verkend. Als kijker schakel je probleemloos tussen drie verschillende soundtracks: James Bernards eerder klassieke begeleiding, Timothy Howards orgelensemble en de omineuze technotonen van DJ en muziekproducent Shed.

In feeërieke Fonkelstijl kleurt de zaal wisselend blauw, groen en rood terwijl jullie een eigen soundtrack mixen bij deze stille filmklassieker. Afhankelijk van de gekozen soundtrack wordt binnen eenzelfde scène drama, duisternis of dansbaarheid geaccentueerd.

Drie kleuren leveren zo een quasi-eindeloze hoeveelheid verschillende filmbelevingen op, aangezien er op elk moment kan worden geschakeld en gesampeld. Het resultaat is een avond die zijn tanden zet in een welgekend verhaal en het zo van nieuw leven voorziet.

Deze voorstelling is volzet. Wil je toch je kans wagen: aan de kassa, open vanaf 20:00, wordt een wachtlijst aangelegd.