Nieuwsbrief
T
F
Mon 14.02 - 20:30

Punch-Drunk Love (2002)

Paul Thomas Anderson, VSA, 2002, 95', 35mm

ticket: €6 (standaard) / €4 (reductie)

RESERVEERMet de eeuwige 70s zon van Licorice Pizza (2022) nog op de huid klevende, is het tijd om een ander van Paul Thomas Andersons dysfunctionele romances te bezoeken. Punch-Drunk Love is een intoxicerende roes die de regels van het romcom genre door de molen haalt en je geloof in ware liefde als flipperkastbal benut.

Barry Egan (gespeeld door Adam Sandler in oogpijnigend blauw pak) baat een toiletontstopperwinkel uit en zit veilig in zijn vrijgezellenbestaan gemetseld. Zijn leven verandert echter wanneer er plots op mysterieuze wijze een harmonium op zijn oprit verschijnt en de mysterieuze Lena zijn leven komt binnenwandelen. De liefde loopt echter niet van een leien dakje en Barry’s levenslustige manieën wisselen zich af met woedeaanvallen, vlagen van onzekerheid en terreuracties van een plaatselijke sekslijn uitbater.

Laat de kaarsbelichting en viooldeuntjes dus varen voor Robert Elswits claustrofobische cinematografie en Jon Brions neurotische soundtrack, en maak je klaar voor een bitterzoet Valentijn.