Nieuwsbrief
T
F
Thu 14.02 - 20:30

Queercore: How To Punk A Revolution

Yony Leyser, 2017, 83’ Engels gesproken, niet ondertiteld, DCP

ticket: €6 (standaard) / €4 (reductie)

RESERVEER


Homo’s houden van ABBA en Madonna en Lady Gaga en Britney. Of stopt het daar niet? Wat met de queers die zich niet vinden in het buffet dat de populaire cultuur voorschotelt? Wat met de mensen die via muziek en film niet enkel een andere seksuele identiteit willen tonen, maar ook een maatschappelijk verzet voeren?

Queercore: How To Punk A Revolution toont de opkomst van de queercore-beweging in de jaren 80, met Canada als hotspot. Als een reactie op de behandeling van holebi’s in de maatschappij, begon onvrede en verweer zich te vertalen naar film, zines, muziek. De queercultuur begon zijn plaats op te eisen in de punkrock, een stroming die eenzelfde doel lijkt te hebben: het ondergraven van het patriarchaat.

In deze zeer entertainende en verlichtende documentaire komen verschillende stemmen uit film, muziek en andere kunsten aan bod, waaronder de filmmaker Bruce LaBruce (zie ook de double bill op 10 januari). Niemand vat het beter samen dan hij: “Embrace the criminality of homosexuality”.