Nieuwsbrief
T
F
Wed 01.11 - 20:30

Scream 2 (1997)

Wes Craven, VS, 120', Engels gesproken, Nederlands-Frans ondertiteld
i.s.m. Kinoautomat

ticket: €6 (standaard) / €4 (reductie)

RESERVEER“What’s your favorite scary movie?” Kinoautomat slijpt haar cinefiele messen voor een slasherfestijn zonder weerga.

Toen in 1996 Wes Craven Scream op de horrorgemeenschap losliet, revolutioneerde dat het genre. Aan de hand van creatieve knipogen en vlijmscherpe kwinkslagen gericht tot slasherkenners werd menig moordscene in een even smakelijk als sinister meta-sausje gedipt. Hoewel het succes van Scream bleef resoneren in een resem sequels die tot vandaag de box-office terroriseren, spant het directe gevolg - Scream II - voor vele fans de kroon. Na het bloedbad uit de eerste film overleefd te hebben, probeert final girl Sidney Prescott een nieuw leven te beginnen aan de universiteit. Wanneer de op die feiten gebaseerde horrofilm Stab in de zalen komt, is het echter duidelijk dat het verleden allesbehalve begraven is.

Onze gastspreker van dienst hakt zijn eigen herinneringen in voor een persoonlijke inleiding tot het spiegelpaleis van de Scream-franchise. Gezien de films zelf de vinger aan de pols houden van de hedendaags horrorcinema, bloedt de obsessie uit de filmwereld door naar een levendige fangemeenschap.

Deze film wordt ingeleid door scenarist en Scream-apostel Bert Lesaffer.