Nieuwsbrief
T
F
Wed 08.03 - 20:30

The Abyss (1989)

James Cameron, 1989, VSA, 139’

ticket: €6 (standaard) / €4 (reductie)

RESERVEERVergeet de Avatar sequel en het recente Titanic-jubileum, KASKcinema duikt in James Camerons allereerste onderwateravontuur.

Wanneer een Amerikaanse marine duikboot zinkt, worden de teamleden van onderwater-olieplatform Deepcore ingezet om de bemanning van de gezonken boot te redden. In een race tegen de Russische marine en Moeder Natuur zal het team, waaronder Bud en zijn ex-vrouw Lindsey, afdalen naar de vergane onderzeeër. Bij afdaling vinden ze echter dat alle bemanning om het leven is gekomen en dat de duikboot omgeven is door een vreemd licht afkomstig van een buitenaards wezen. Uit angst voor deze non-terrestrial intelligence wil de luitenant van het SEAL-team de kernwapens aan boord van de gezonken onderzeeër inzetten om het wezen en zijn mogelijke soortgenoten om te brengen. Bud en Lindsey geloven echter in de goede aard van het wezen en gaan een gevecht aan tegen zeestormen en zuurstoftekorten om de wezens te redden.

Dit zeezieke spektakel werd beloond met een Oscar voor beste special effects. Zo buitenaards als Aliens (1979), bruut als Terminator (1984) en tragisch als Titanic (1997), zorgt The Abyss voor een diepgaand avondje cinema.