Nieuwsbrief
T
F
Wed 03.04 - 20:30

The Fall

Tarsem Singh, 2006, 117’,
Nederlands en Frans ondertiteld, 35mm
i.s.m. Kinoautomat

ticket: €6 (standaard) / €4 (reductie)

RESERVEER


Duw het dagdagelijkse weg en omarm de magie, Kinoautomat valt met je mee in een rijk van verbeeldingskracht en kindse verwondering.

The Fall is een droomachtig weefselwerk gewijd aan de toverij van het vertellen. Het LA van de jaren 10 vormt het toneel van de bijzondere vriendschap tussen het vijfjarig Roemeens meisje Alexandria en de bedlegerige stuntman Roy.

Om de verveling te verdrijven en zijn bedballingschap dragelijk te maken begint Roy te vertellen over zijn verwonding. De fantasierijke blik van Alexandria regisseert het verhaal echter mee en transformeert de droge feiten en banale gebeurtenissen tot een in spektakel gedrenkt episch geheel.

Gastprekers Tine Kempenaers en Orane Schotte gidsen je met een uitleiding doorheen de vele wonderen, geheimen en goocheltrucs die The Fall huisvest. Met een focus op de werkingen van het magisch realisme ontwarren ze de verschillende vertellers aan het werk in Singhs sprookjesstrik.

Als een levend organisme krijgt het verhaal steeds opnieuw vorm en vervaagt de grens tussen het realistische, het buitengewone en de verzinsels. Door de muren tussen feit en fantasie te slopen worden utopische vrijheden onthuld die het alledaagse van bijzondere betekenis kunnen voorzien.

Dit is Kinoclub #12, in samenwerking met Kinoautomat.