Nieuwsbrief
T
F
Mon 16.03 - 20:30

The Field Recording Show (geannuleerd)

Kate Carr
i.s.m. Herculeslab

ticket: geannuleerd

RESERVEERUPDATE: Door de preventieve richtlijnen rond het coronavirus is vanuit de Hogent beslist om alle publieke evenementen van KASK tot aan de paasvakantie te annuleren. Daar vallen ook de vertoningen van KASKcinema onder - even geen film dus. We vinden dit spijtig en vervelend en veel andere dingen, en hopen dat dit uw agenda en uw liefde voor film niet al te veel verstoort.

Kate Carr, van origine Australisch en residerend in Londen, onderzoekt sinds 2010 de raakpunten tussen geluid, locatie en emoties als kunstenaar en curator.

Vanavond spitsen we de oren en exploreren we soundscapes, opnames en composities die Carr selecteerde. Onder andere het werk van Hildegard Westerkamp and Annea Lockwood zoeft door de zaal. Tijdens het programma geeft Carr ook uitleg over het gebruik van field recordings en de manier van componeren. Hoe komen we tot de keuzes om het ene geluid bij te houden en het andere opzij te zetten? Op welke verschillende manieren kunnen we luisteren?

Mensen die bezig zijn met geluid, muziek, film: wees welkom. Andere geïnteresseerden: wees ook welkom. The Field Recording Show is gratis en loopt in samenwerking met het Herculeslab.