Nieuwsbrief
T
F
Wed 28.02 - 20:30

The Mongols (volzet)

Parviz Kimiavi, 1973, 92’
i.s.m. Courtisane & Cinematek

ticket: €6 (standaard) / €4 (reductie)

RESERVEER

The Mongols vertelt het verhaal van een televisieregisseur die naar de woestijn trekt als toezichthouder bij de bouw van een nieuwe tv-zendmast. Op de plaats waar de eerste televisie aan de plaatselijke bewoners geïntroduceerd wordt, verschijnen plots ook figuren uit het doctoraat van zijn vrouw, dat over de gewelddadige en bloederige invasie van de Mongolen in Iran handelt.

In The Mongols wordt de invloed onderzocht die de komst van een nieuw technologisch instrument op de cultuur en sociale identiteit van een bevolking heeft. De Iraanse regisseur Kimiavi introduceerde in deze film een nieuwe manier van poëzie in cinema. Hij creëert een surrealistische wereld waarin verschillende momenten uit de geschiedenis op verschillende locaties door elkaar geweven worden. Het maakt van The Mongols een wonderlijke en dromerige reis.

De vertoning van The Mongols gebeurt in samenwerking met Courtisane en Cinematek, en in de aanwezigheid van regisseur Parviz Kimiavi.

Deze voorstelling is volzet. Wil je toch je kansen wagen: aan de avondkassa, open vanaf 20:00, wordt een wachtlijst aangelegd.