Nieuwsbrief
T
F
Thu 26.04 - 20:30

Vazante

Daniela Thomas, 2017, 116’, Portugees gesproken, Nederlands ondertiteld, DCP

ticket: €6 (standaard) / €4 (reductie)

RESERVEER1821, de laatste dagen van het koloniale bewind in Brazilië. Slavenhouder Antonio keert na een lange handelsmissie terug naar huis. Bij aankomst hoort hij dat zijn vrouw gestorven is in het kraambed. Snel trouwt Antonio met zijn 12-jarig nichtje Beatriz, al stilt hij zijn lust bij zijn zwarte slavin Felicia.

Wondermooi in zwart-wit gefilmd en wars van alle clichés krijgen we een krachtig en intrigerend tijdsbeeld, de prelude van een nieuw tijdperk, met zijn bewoners bevroren in een naargeestige periode. Daniela Thomas co-regisseerde enkele films van Walter Salles. Haar eerste solofilm is subliem in beeld gebracht, boordevol detail en authenticiteit. Huizen werden gebouwd volgens oude technieken, kostuums met de hand geborduurd. Een wondermooie allegorie in de modder van Brazilië.

"At its center is a dramatist's purest of wishes: to capture the interiority of people in dire circumstances, to make us see what they see and feel what they feel." (LA Times)

Deze vertoning is deel van de reeks Please Release Me, in samenwerking met Cinema Zed, Cinema Zuid, Kunstencentrum Buda, The Roxy Theatre en Focus Knack.