Nieuwsbrief
T
F
Wed 18.03 - 20:30

X-Ray: Rainer Kohlberger & Vica Pacheco (geannuleerd)

Rainer Kohlberger

ticket: geannuleerd

RESERVEERUPDATE: Door de preventieve richtlijnen rond het coronavirus is vanuit de Hogent beslist om alle publieke evenementen van KASK tot aan de paasvakantie te annuleren. Daar vallen ook de vertoningen van KASKcinema onder - even geen film dus. We vinden dit spijtig en vervelend en veel andere dingen, en hopen dat dit uw agenda en uw liefde voor film niet al te veel verstoort.

Vanavond hebben we Rainer Kohlberger op bezoek, een beeldend kunstenaar en filmmaker uit Berlijn.

Kohlberger maakt op radicale manier gebruik van digitale projectietechnologie. Door impulsen en golven van puur licht te projecteren wordt het menselijke waarnemingsapparaat geprikkeld en overbelast. Hierdoor treden visuele fenomenen op die uitsluitend in het oog van de waarnemer verschijnen. Verschillende lagen ruis, drones en stroboscopische licht ontvouwen zich tot een gevoel van oneindigheid, maar enten zich ook uitdrukkelijk in het nu. Het beeldvlak en de beeldruimte versmelten tot één bewustzijnstoestand, waarin begrippen als zijn en niet-zijn, materieel en immaterieel achterhaald lijken. We nodigen je dus uit om er vanavond te zijn en niet te zijn.

Naast je ogen zullen ook je oren geprikkeld worden, door Mexicaanse multidisciplinaire kunstenares Vica Pacheco. Zij gebruikt field recordings en gemanipuleerde vocals om imaginaire geluidsgolven te creëren die doen denken aan science-fiction werelden en mythologiën. Haar driedemensionale visuele werk smelt samen met haar geluiden, waardoor de twee samen een holistische zintuiglijke ervaring verzorgen.

Deze X-Ray gebeurt in samenwerking met het atelier Mediakunst van KASK en KRAAK, die een aansluitende act cureert.